• Home
  • Blog
  • Cikkek
  • Az online társkereső a leggyakoribb módszer hogyan ismerjünk meg új embereket

Az online társkereső a leggyakoribb módszer hogyan ismerjünk meg új embereket

Az online társkereső a leggyakoribb módszer hogyan ismerjünk meg új embereket

Változnak az idők, és ezzel együtt változik az emberek ismerkedési módszerei is. Míg évvel ezelőtt az ellenkező nemű emberekkel elsősorban a munkahelyen, iskolában vagy diszkóban ismerkedtünk meg, ma már anélkül is megismerhetünk valakit, hogy elhagynánk otthonunk kényelmét.

A Knot esküvőmárka kutatásai érdekes tényeket tártak fel. 2017-ben 14 000 házaspér vett részt a kutatásban. Minden eggyes házaspárt megkérdeztünk, hogy hogyan találkoztak.

A leggyakoribb válasz az online társkereső volt. Az újonnan házasodott nők és férfiak 19%-a az interneten keresztül ismerte meg egymást. 17% az online társkereső oldalakon keresztül ismerkedett meg egymással, a többi 2% pedig a közösségi hálózatokon keresztül. 2015-höz képest 4%-kal nőtt az interneten keresztül találkozott friss házasok száma. Folyamatosan növekszik annak lehetősége, hogy egy  online társkereső oldalon találod meg a lelki társat.

Nem egyéjszakás kalandról van szó

Érdekes, hogy az online társkeresés során sokan csak az úgynevezett “egyéjszakás” kalandot képzelik el. Knot kutatásai azonban rámutat arra, hogy az online megismerés hosszú távú kapcsolathoz vezethet, aminek eredménye egy házasság.

A fiatalok nagy része online

Különösen a fiatalok egyre aktívabbak az online társkereső és közösségi hálózatok terén. Potenciális partnereket keresnek. Nemcsak olyan közösségi hálózatokon mozognak, mint például az Instagram, a Snapchat vagy a Facebook, hanem olyan oldalokon is, amelyek elsősorban a másik felük keresésére alkalmasak.

Ismerkedés barátokon keresztül

A kutatások szerint a második leggyakoribb módja az ismerkedésnek a barátokon keresztül történt. A válaszadók 17% -a találta meg szerelmét olyan ismerősöknek köszönhetően, akik bemutatták őket egymásnak.

Szerelem az iskolából vagy a munkából

A válaszadók 15% -a jelenlegi párjával a főiskolán ismerkedett meg. A kapcsolatok kialakítása nem tartoznak a munkahelyre, de így is a válaszadók 12% -a a munkahelyüknek köszönhetően ismerték meg egymást.

Egyik ismerkedési módot sem lehet alkalmasabbnak mondani a másiktól. Mindazonáltal számos adatok azt mutatják, hogy a jövőbeli partnerek interneten keresztüli megtalálása nemcsak kívánatos, hanem nagyon hatékony is.