Mit írjunk az első üzenetben?

Mit írjunk az első üzenetben?

Egy új felhasználónak az interneten keresztüli írás nem olyan könnyű. Ez érthető is, aggódol egy negatív reakció miatt, vagy félsz, hogy a kiválasztott nem fog válaszolni. Tehát hogyan is lehet megtörni a jeget egy online beszélgetéshez, hogyan hívjam fel a másik figyelmét, és hogyan érjem el hogy válaszoljon az üzeneteimre?

Regisztráltál egy online társkereső oldalon, és rátaláltál egy érdekes személyre? Mit írjál neki? Megmutatunk néhány tippet a számodra.

Válaszd ki a megfelelő időt

Lehet, hogy egy éjszakai bagoly vagy, aki éjszakákat tölt a laptop mellett. Sajnos nem mindenki él így. Ha új embereket szeretnél megismerni és írni velük, akkor ennek megfelelően muszály beállítanod az idődet is. Írjál többet napközben és ha lehet szabadidődben. Ez nem csak megkönnyítheti az ismerkedést, hanem mond is ez valamit rólad. Ez határozottan jobb megoldás, mint üzeneteket küldeni hajnali 2-kor.

Légy konkrét

Amikor elkezdesz kommunikálni valakivel, próbálj konkrét lenni. Ez az egyetlen módja, hogy a beszélgetés folytatódjon. Arra a kérdésre, hogy “Hogy vagy?” ne adjál egyszerű “Jól” választ. Próbálj pontosabban fogalmazni, és írd meg például: „Jól vagyok. Ma feliratkoztam egy új tánc kurzusra “vagy hasonlókat. Írj valami különlegeset magadról. Így a másik félnek lessz mibe kapaszkodnia.

Keressétek meg a közös érdeklődést

Ha találtál egy partnert az online társkereső oldalon, akkor valószínűleg érdekel valami a profiljában. Lehet például egy közös hobbitok. A közös érdeklődés nagyszerű módja annak, hogy a beszélgetés mindkét fél számára érdekes legyen

A válaszaidhoz adjál kérdéseket

Aki kérdez, az vezeti a beszélgetést. Ahhoz, hogy a kommunikáció folytatódjon, tegyél fel olyan kérdéseket, amelyek továbbmozdítják a komunikációt. Ha partnered kérdez valamit, akkor a válaszodhoz csatolj egy kérdést is. Például: „Ma feliratkoztam egy új táncfolyamra. Szeretsz táncolni? ”

Ne félj magadról beszélni

Ha egy új felhasználóval kommunikálsz, próbáljátok megismerni egymást. Ne félj magadról beszélni, és körvonalazd partnerednek, milyen ember is vagy. Légy őszinte. Az interneten könnyű hazudni, de egy személyes találkozón vagy kapcsolatban ez már működni nem fog. Arra is kell gondolnod, hogy személyesen találkoztok és egy komoly kapcsolat is kialakulhat belőle.

Ha nem vagy túl aktív, ne tegyél úgy, mintha minden hétvégén sétálnál vagy kerékpároznál csak hogy a másik oldal jobban elfogadjon és felhívjad a figyelmét. Légy önmagad.

Ne gondolkozzál túl sokáíg

Ha komolyan tetszik neked valaki, vedd fel vele a kapcsolatot. Írj neki legalább egy rövid üzenetet. Ne várj, és ne gondolkozz rajta túl sokat. Gondolj arra, hogy senkinek sem könnyű beszélgetést indítani valakivel. Ha félelem merül fel benned, akkor gondolj arra, hogy nem vagy egyedül. A bátorság mindíg legyőzi a félelmet.